3 juni 2016
19:00

Ämterviks FF

Rinns AIK - Ämterviks FF 0-2

Killarna i grönt gjorde en kanon match ikväll, rätt inställning från första till sista minuten, man fullföljde instruktionerna man fick! Det räckte inte men killarna gav allt och jag som tränare kan bara vara stolt!

Vi kom till matchen med några frånvaro, men en rätt stark matchtrupp! Vi inledde matchen med Josef i mål, Henrik, Marcus, Andreas H och Andreas E bildade försvarslinjen! På mitten hade vi Robin J, Jonas, Carl och Alexander från höger till vänster. Längst fram Lars och Robin E!

Fotbollstokiga som vi är i Rinn så hade vi en bra bild på hur kvällens motståndare vill spela, så vi hade en matchplan, samt en reserv plan ut i fall den första skulle gå i baklås! Vi ville helst inte ändra på hur vi vill spela fotboll och vi behöll vårt sätt att spela matchen genom! Ämterviks FF ändringar i startelvan gjorde inte oss förvånade och det behövdes inte ändras på vår matchplan!

Matchen började med att bortalaget jobbade till sig en hörna, den vart inte helt ofarlig, men vi lyckas reda ut det och med en snabb omställning så kommer Robin E fri, men avslutet blir inte den bästa. Sen så hamnade matchen i ett läge där lagen känner på varandra.

Killarna inledde matchen genom att göra precis det vi bett dom göra och på det sättet så fick dom svårt att sätta igång spelet som dom vill. Vi hade en bra period mellan 7:e och 18:e minuten, där vi lyckades komma till några avslut!

Det är svårt att vara 100%, än svårare mot ett riktigt bra lag som Ämtervik, så självklart lyckades dom komma genom några gånger, men dom hade svårt att komma till farliga målchanser! Tycker att Carl och Jonas gjorde en grym insats på mitten, dom hade trots allt tre mittfältare emot sig, och i ärlighetens namn så märktes det knappt under matchens 90 minuter!

Ämtervik skulle ta ledningen i den 18:e minuten, allt börjar med en hörna som vi inte lyckas rensa och blir rejält tillbakapressade, vi orkar varken bryta eller lyfta upp laget, dom lyckas komma in snett från höger och avslutet går in i det bortre stolpen, ett välplacerad skott! Vi fick ett halvläge när Andreas E hittade fram till Robin E, avslutet gick tyvärr utanför!

Vi fick det tufft under halvlekens sista 20, mycket på grund av att vi backade hem lite för mycket och dom fick komma alldeles för enkelt på vår planhalva. Killarna jobbade något kopiöst och trots att vi blev tillbakapressade så hade dom inga stölre målchanser.

Innan halvtimmen gått hade vi tvingats till två byten, först tvingades Henrik att bryta matchen då hans högra knä vek sig och han hade ingen stabilitet i knäet! Erik S ersatte, men det var inte en lång stund som han var inne, ljumske problem tvingade han utgå, in kom Sonny! Sakta men säkert började serieledarnas press avta och vi kunde lyfta upp laget! I den 37:e minuten får vi en frispark som Andreas E slog, bollen hittade till Lars, vars nick gick över.

Under halvtid fanns det inte så mycket att rätta, det handlade mest om små detaljer men framförallt att inta vätska och fylla på batterierna!

Början av andra halvleken var det lite av ställningskrig! Men sakta kändes det som om vi började få lite övertag, Lars hade ett skott utanför efter att ha fått tag i bollen. Robin E slog en frispark som även den gick utanför. Vi var nu i vår bästa period i matchen, Lars skott var i den 56:e minuten, Robins frispark i den 59:e minuten. I den 67:e minuten fick vi till ett bra anfall, där bollen till slut hamnar hos Markus D (som kommit in istället för Lars), tyvärr fick Markus inte till nicken!

I den 71:a och 72:a minuten hade vi två fina anfall som påminde om varandra, Robin J kom på sin höger flank slog en rak boll längs gräset till Robin E, Robin E sätter igång turbon och jobbar sig inåt, han hann tyvärr inte få iväg ett avslut innan målvakten dyker ner på hans fötter! Den andra anfallet är en kopia av den första, skillnaden är den att Robin E försöker slå ett inlägg som målvakten lyckas bryta!

Killarna fortsatte att slita något enormt och kämpade för varandra, men mitt upp i vår kvitteringsjakt blir vi lite för övermodiga och tappade boll på mitten, Ämtervik ställer om snabbt och vi hamnar efter, 0-2 skulle vara ett faktum i den 82:a minuten! Vi hängde inte med huvuden och fick ännu en bra chans i den 84:e minuten, Sonny kastar långt, riktigt långt, ett inkast som hittade fram till Markus D men han fick inte till avslutet! Matchens sista 5-7 minuter är det inte mycket spel!

Som jag skrivit så är jag riktigt stolt över killarna! Vi gör säsongens bästa insats och förtjänade kanske lite mer än vad vi fick! Alla ska sträcka på sig, vi har inget att skämmas för!